14 Nisan 2010 Çarşamba

KAZIN AYAĞI ÖYLE DEĞİL.... :D

BUGÜN SİZLERLE KAZAYAĞI SALATASI
YAPICAZ :)











Bu başlık ve ilk fotoyu görünce bööööö
diye bi ses çıkarmanız olası ihtimal ama kazınayağı öyle değil işte:D:D



Geçenlerde pazara gittiğimde köyden getirilen sebzelerin satıldığı bir tezgaha uğradım. 1 kilo kadar kazayağı aldım ve ondan iki çeşit salata yaptık. Şimdi tarifler:


İlki benim yaptığım; kazayağının haşlanarak domates, salatalık, taze nane, limon, tuz, zeytinyağıyla karıştırılmasıyla yapılan bir salata. Kazayağı maydanoza çok benzeyen bir bitki ve aynı maydanoz gibi körpe dallarıda kullanılabiliyor. Ayıkladıktan sonra çok az suyla kısa sürede haşlanabiliyo. Diriliğini damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz. Ben demet olarak haşlatıp suyunu sıktıktan sonra kestim salataya koymak için. Tavsiye ederim biz sevdik.


İkinci tarifiyse dün ben evde yokken eşim yapmış. O çiğ kazayağına (boş salata kasesinden anladığım kadarıyla ) frenk maydanozu, salatalık ve yağ limon eklemiş. Ben tadamadım ama o güzel diyosa güzeldir. Sabah ocağın üzerinde bide ıspanaklı pilav gördüm, kayınvalidem yapmış onuda, ama daha tatmadım. Güzelse mutlaka alırım ondan da tarifini ;)
Çalışan ve gezen bi hatun olunca insan böyle bazen uzak ev hanımı havalarında yemek tarifi verebiliyo işte. Havam batmasın ayollll:D

4 yorum:

  1. Havan batmasın ayolll :) (bi ağzımızda sakızımız eksik, cak cak:)
    Bu sebzemidir otmudur nedir ben ilk defa görüyorum hacı. Zaten böle orcinallikler de senden çıkar. Neysem belkim tadarız bir gün senin ellerinden.
    Ispanaklı pilavı da ilk kez duyuyorum (ne kadar cahalım yaw) onla ilgili de gurme yorumunuzu bekliyoruz merak ettim hakket nasıl olayor ?

    YanıtlaSil
  2. Şekerim kayınvalidem de benim gibi yemeklere farklı yorumlar katmayı seviyo anladığım kadarıyla,bi önceki akşam kıymalı ıspanak yemeği pişirebilir misiniz demiştim, tabi dedi, bu sabah tencerede ıspanaklı pilav vardı... Tatmadım onun için şimdilik yorum yapamicim (güzel olmadıysa hiç yorum bekleme zaten ayıp olur:P )

    YanıtlaSil
  3. bişi sorcam kazın ayağı kokar mı :)))

    yahu o ayakları gördükten sonra nası yiyem ben kaz ayağı saolasn! :)

    YanıtlaSil
  4. Çorapları temizse... diye başlayan bir espri yapardım sana 10'lu yaşlarda olsaydım ama artık çok geç:D

    YanıtlaSil